• Standaard header

Sint Petersburg

Culturele hoofdstad van Rusland

De fraaie stad heeft diverse benamingen gekend, zoals Petrograd en Leningrad. Sinds 1991 is de stadsnaam opnieuw Sint Petersburg. De stad was tussen 1712 en 1918 de hoofdstad van Rusland. Sint Petersburg is verdeeld over 42 eilanden en vooral het water zal je er opvallen. Er lopen drie straten straalvormig toe op de Admiraliteit. Tijdens je bezoek aan Sint Petersburg maakt deze bruisende stad gegarandeerd indruk!

Sint Petersburg, stad van pracht en praal
Sint Petersburg kent een aantal belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Izaäkkathedraal, de Kerk van de verlosser op het bloed, de Peter en Paul Vesting, het Museum voor de politieke geschiedenis van Rusland en de Hermitage. Ook kan je een bezoek brengen aan het Russisch Museum, de Kunstkamera, het Sjeremetevpaleis, het Peterhof en Pushkin. De prachtige gebouwen in Sint Petersburg ontstonden vooral onder invloed van de vrouwen die Rusland regeerden tijdens een groot deel van de 18e eeuw. 

Geschiedenis van de stad
De geschiedenis van Sint Petersburg gaat terug naar 1703. De stad maakte al snel naam als één van de mooiste steden van Europa. Het was Peter de Grote die Sint Petersburg stichtte. Met name de haven van Sint Petersburg hielp de stad tijdelijk de hoofdstad van Rusland te worden. De stad vormde een belangrijke pion in de strategie om van het land een zeemacht te maken. In februari 1917 kwam er een eind aan de tsarentijd in Rusland en in oktober 1917 brak er een revolutie uit in de hoofdstad, die de Sovjettijd inluidde. 

Aan het begin van de 20e eeuw kwam Stalin aan de macht, onder wie enorme zuiveringen plaatsvonden. Dit leidde onder andere tot een groot verlies van officieren, waardoor Duitsland de stad binnen drie maanden van oorlog onderwierp aan een beleg van 900 dagen. Sinds 1991 hebben er in Sint Petersburg vele economische hervormingen plaatsgevonden.

Sint Petersburg wordt in de volksmond Piter genoemd, de oorsprong van onze vorige bedrijfsnaam Piter reizen!

Nieuws

 • LAST MINUTE AANBIEDING!!! Winter in Rusland

  LAST MINUTE AANBIEDING!!! Op 2 maart vertrekken we voor 7 dagen naar Sint ...

  Lees meer
 • Visum aanvragen

  Het aanvragen van een visum lijkt veel werk maar met een beetje hulp kan iedereen het zelf regelen.

  Lees meer
Meer nieuws
 • Stedentrip Moskou

  Stedentrip Moskou

  Wat zou een immens land als Rusland zijn zonder grootse hoofdstad? Van prachtige gebouwen tot monumenten, Moskou is imposant..

  Lees meer
 • Rondreis Gouden ring

  Rondreis Gouden ring

  Bij de naam Gouden Ring moet je denken aan een verzameling van historische steden in het westen van Rusland...

  Lees meer
 • Rondreis Karelië

  Rondreis Karelië

  Karelië is de historische regio in Noord-Europa die voor het grootste deel in Rusland ligt...

  Lees meer
 • Annemieke

  "Jacco heeft een leuke reis samengesteld waardoor ik een heel mooie indruk van Rusland heb gekregen. Ik wil nog een keer!"

  Annemieke
 • Cobie en Willem

  " Hierbij laten wij weten, na de foto's op een sticky te hebben gezet, de reis weer helemaal opnieuw beleefd hebben. "

  Cobie en Willem
 • Maurice

  "Just back from a road trip through Russia – we just saw a little bit of an amazing country."

  Maurice
 • Johan

  "Ik kijk met plezier terug op het verblijf in Sint Petersburg. Een prachtige stad, schitterende musea en kerken en een uitsteke"

  Johan
 • Eric

  "De 2,5 dag excursies waren boven verwachting, wat naast de mooie bezoeken en de prettige rondritten door de gids Katja"

  Eric
 • Grace

  "We hebben een geweldige rondleiding gehad door ST. Petersburg met de gids, Katja, door Visit Russia geregeld."

  Grace

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.