• Standaard header

Moskou

hoofdstad van Rusland

Wat zou een immens land als Rusland zijn zonder grootse hoofdstad? Van prachtige gebouwen tot monumenten en bijzondere metrostations, Moskou is imposant. Vandaag de dag verdwijnen de kleurloze flats uit de communistische tijd en wordt de stad in oude glorie hersteld. De Russen willen hun stad van voor 1917 terug, waar handwerklieden alles voor in het werk stellen. 

Must sees in Moskou
Bij jouw stedentrip naar Moskou mag een bezoek aan het Kremlin natuurlijk niet ontbreken. Het vormt al eeuwen het symbool voor het centrum van de Russische macht. Ook het Rode Plein met de prachtige Basiliuskathedraal mag je niet missen. Een combinatie van 18e en 19e eeuwse architectuur met elementen uit de tijd van Stalin geven Moskou aanzien. Multinationals openen kantoren en de mensen in het straatbeeld van Moskou geven hun visitekaartje af. In Moskou kan je op een eindeloze ontdekkingstocht.

Hoe Moskou ontstond
Als we teruggaan naar de 12e eeuw, was Moskou niet meer dan een dorpje aan de rivier de Moskva. Een prins gaf de opdracht om er een muur omheen te bouwen. In de 14e eeuw werden de Mongolen verdreven, waarna verschillende Russische prinsdommen konden worden samengevoegd. Dat was het startpunt van Moskou als hoofdstad, wat een langere stadsmuur in de 16e eeuw illustreerde.

Het was Peter de Grote die van Sint Petersburg de hoofdstad voor de Russen maakte. Toen Napoleon in 1812 door Moskou marcheerde, staken Moskovieten de stad in brand. Pas nadat de Fransen waren verslagen, kon Moskou worden herbouwd. In 1917 werd Moskou opnieuw de hoofdstad, waar momenteel 13 miljoen mensen wonen. Tijd om deze wereldstad te gaan bewonderen?

Nieuws

 • LAST MINUTE AANBIEDING!!! Winter in Rusland

  LAST MINUTE AANBIEDING!!! Op 2 maart vertrekken we voor 7 dagen naar Sint ...

  Lees meer
 • Visum aanvragen

  Het aanvragen van een visum lijkt veel werk maar met een beetje hulp kan iedereen het zelf regelen.

  Lees meer
Meer nieuws
 • Stedentrip Sint Petersburg

  Stedentrip Sint Petersburg

  Sint Petersburg: culturele hoofdstad van Rusland, een stad van pracht en praal...

  Lees meer
 • Rondreis Gouden ring

  Rondreis Gouden ring

  Bij de naam Gouden Ring moet je denken aan een verzameling van historische steden in het westen van Rusland...

  Lees meer
 • Rondreis Karelië

  Rondreis Karelië

  Karelië is de historische regio in Noord-Europa die voor het grootste deel in Rusland ligt...

  Lees meer
 • Annemieke

  "Jacco heeft een leuke reis samengesteld waardoor ik een heel mooie indruk van Rusland heb gekregen. Ik wil nog een keer!"

  Annemieke
 • Cobie en Willem

  " Hierbij laten wij weten, na de foto's op een sticky te hebben gezet, de reis weer helemaal opnieuw beleefd hebben. "

  Cobie en Willem
 • Maurice

  "Just back from a road trip through Russia – we just saw a little bit of an amazing country."

  Maurice
 • Johan

  "Ik kijk met plezier terug op het verblijf in Sint Petersburg. Een prachtige stad, schitterende musea en kerken en een uitsteke"

  Johan
 • Eric

  "De 2,5 dag excursies waren boven verwachting, wat naast de mooie bezoeken en de prettige rondritten door de gids Katja"

  Eric
 • Grace

  "We hebben een geweldige rondleiding gehad door ST. Petersburg met de gids, Katja, door Visit Russia geregeld."

  Grace

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.